Dovoluji si volně citovat z Průvodce skutečným jídlem:
Zdravá strava je založená na skutečných potravinách a jídlech z nich. Základem zdraví totiž není zázračný poměr živin, počet gramů nějaké potraviny ani počet kalorií nebo porcí. Zdravá strava může mít různé podoby… Některým lidem vyhovuje a prospívá jíst častěji v menších porcích, třeba 5x denně. Jiní nesnídají, spokojí se s jedním či dvěma většími jídly, dobře snáší půsty, a přesto mají normální hmotnost a čilý metabolismus. I na to myslím v obezitologické ambulanci. Čeká vás zde vstupní rozhovor, kde se budeme věnovat i zjištění vašich návyků a jejich porovnání s metabolickými potřebami vašeho těla.
Mnohým z nás bude vyhovovat zobrazená vyvážená strava, někomu může více prospívat rostlinná strava s vyšším obsahem sacharidů a jinému nízkosacharidová strava s vyšším podílem tuků a bílkovin. Další podrobnosti a příklady co ano a co ne najdete na stránce www.cojist.cz
Jako dietolog mám zkušenosti se všemi uvedenými variantami, proto máte-li jakékoli dotazy či zájem o individuální konzultaci, neváhejte se objednat!
Napsat komentář