Kloubní výživa

K čemu slouží kloubní výživa nebo též chondroprotektiva? Jak už název napovídá, pomáhá nám s výživou kloubů. Chrání, posiluje a regeneruje klouby, chrupavky, šlachy a vaziva. Bolesti kloubů jsou u našich pacientů hned na druhém místě za bolestmi zad. Navíc i páteř má pružnou součást – ploténky. Nejsilnější efekt jsme v ambulanci zaznamenali u tekutého doplňku stravy Harmonelo FLEXI.

Složení kloubní výživy

Mezi základní složky kloubní výživy můžeme zařadit kolagen (základní stavební prvek chrupavky), glukosamin, který chrání kloub před degradací chrupavek, chondroitin, který plní především hydratační funkci, a MSM (methylsulfonylmethan), který je zdrojem síry.

Kolagen

  • Pro podporu zdraví kloubů, chrupavek, kostí, šlach, pokožky, vlasů a nehtů…
  • Vhodný s přibývajícím věkem, kdy se kolagen přestává dostatečně tvořit v těle

Glukosamin sulfát

  • Příznivé účinky proti bolesti a zánětu při artróze kloubů
  • Na rozdíl od analgetik je tento účinek opožděný, projeví se až po 4–6 týdnech pravidelného užívání a přetrvává i po vysazení

MSM (methylsulfonylmethan)

  • Silný antioxidant (ochrana kůže a posílení imunity)
  • Zmírnění bolesti a pomoc při regeneraci kloubů a svalů

Chondroitin sulfát

  • Podporuje tvorbu chrupavky z kolagenu, váže vodu
  • Špatně se vstřebává, a proto jsou dávky v lécích gramové (1200 mg)

  • Pro zdravé kosti a klouby je také důležitý vápník, vitamin D, hořčík, zinek, omega-3 mastné kyseliny, kyselina hyaluronová a další látky

Kloubní výživa Harmonelo

Favorit naší ambulance kombinuje probiotický sirup s neobvykle vysokou dávkou chondroprotektiv – Harmonelo FLEXI, koupíte v poradně nebo přímo od výrobce zde. Jedna lahvička vydrží měsíc a má ze všech potravinových doplňků této kategorie nejlepší složení! Navíc obsažená vláknina a doporučená kombinace se sirupem PROBIO zajistí dobrou kondici zažívání a lepší vstřebatelnost kloubní výživy. Ono totiž jakékoli doplňky stravy, které nemají zajištěno bezchybné trávení a vstřebávání zdravou střevní sliznicí, jsou tak trochu vyhozené peníze!

Oba sirupy jsou bez cukru, slazené stévií a čekankovým sirupem, aroma pomeranč/lesní směs. Dávkování je 1x denně 1 odměrka (20 ml) od každého sirupu do sklenice vody.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..