Bez pecek!?

Aktualizováno: 6 května, 2021
Navigace:
Doba čtení: 1 min

Ostraněním pecek a rafinací potravin přicházíme o potřebné živiny

Kolik života se asi ukrývá v ovoci, které už nemá semínka? Žádný. Přirozené potraviny jsou přeci přirozeně plné živin. Šlechtěním a genetickými modifikacemi se možná stanou na pohled lákavějšími, ale zároveň něco ze své úplnosti ztrácejí. Plodnost!?

Podívejte se na hroznové víno bez pecek, že na jejich místě něco chybí. Ta střední oblast není úplně v pořádku, například bývá rozměklá. Navíc se dodatečně zjistilo, že zrovna hroznová semínka obsahují 20krát silnější antioxidanty než je vitamin C. Dají se dnes koupit jako výživový doplněk.

Síla a dokonalost přírody

Ono to ale v přírodě všechno je v podobě neupravovaných potravin (whole food). Hroznové víno se semínky, jablko s jádry, meruňka s peckou se tradičně používaly dokonce k léčbě a prevenci nemocí. (Samozřejmě, všechny pecky člověk nejí.) Podobně jsou důležitá celá obilná zrna, za studena lisované oleje. To, co normálně vyrostlo a nebylo rafinováno. To je ZÁKLADNÍ PŘEDPOKLAD zdravé stravy.

Sebelepší doplňky a instantní koktejly s „dokonale vyváženým” poměrem živin jsou vždy jen definovanou směsí látek, jejichž účinek známe (tušíme) a požadujeme. Mnohé další prospěšné však unikají.

Pomohl vám článek?
Dislike 0
Předchozí: Antroposofická výživa
Další: Nová výživová doporučení

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Máte otázky k výživě, vaření, pohybu nebo zdraví?